Veel voorkomende vragen / FAQ

Hoe snel kan ik een reactie van het middel verwachten?

Een homeopathisch geneesmiddel kan in geval van acute ziekte als bv. keelontsteking binnen enkel uren verbetering brengen. Wel is het zo dat chronische aandoeningen, die dus ook al langer bestaan, vaak meer tijd nodig hebben. Je kunt tenslotte niet verwachten, dat een ziekte die al een aantal jaren bestaat binnen enkele dagen geneest.

Moeten klachten eerst erger worden voor dat ze beter worden?

Dit is maar gedeeltelijk waar. Genezing kan maar MOET NIET vooraf gegaan worden door een beginverergering. De klassieke homeopaat kan door de juiste dosis en potentie te kiezen de kans op beginverergering minimaliseren.  Ten slotte is een beginverergering altijd een teken, dat het middel werkt en het lichaam het zelfgenezend vermogen in gang gezet heeft, en duurt bovendien nooit lang!

Kan ik homeopathische middelen gebruiken naast reguliere medicijnen?

Dit is zeker mogelijk, hoewel in sommige gevallen het reguliere medicijn de werking van een homeopathisch middel af kan zwakken. Ook kan het zijn dat reguliere medicatie in de dosering aangepast dient te worden, als bv. een homeopathisch middel het gewenste effect heeft en b.v. voor een verlaging van de eerder te hoge bloeddruk zorgt. Dit gebeurd uiteraard door de arts/specialist die de medicatie voorgeschreven heeft.

 

Praktijk voor Klassieke Homeopathie Sada Landers, Pulsatilla

 


Vorige pagina: Homeopathie
Volgende pagina: Het consult