Behandeling

Iedere behandeling begint met een anamnese. Dit is een gesprek, waarin ik door veel aandacht te besteden aan alle details rond u klachten, en de persoon achter de ziekte een totaalbeeld probeer te vormen. Op grond van dit beeld wordt een homeopathisch geneesmiddel gekozen, waardoor u lichamelijk, geestelijk en emotionaal weer in evenwicht kunt komen. Het gaat om een persoonlijke behandeling, die op u is afgestemd.

Iedereen reageert op zijn eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering kennen, terwijl bij de ander de verbetering heel geleidelijk zal verlopen. Deze verbetering is afhankelijk van de ernst van uw klacht, hoelang de klacht al bestaat en hoe uw vitaliteit is.

Voor de anamnese zult u 1 tot 1,5 uur uit moeten trekken. Voor acute klachten, zoals infectieziektes met koorts b.v., wordt geen uitgebreide constitutionele anamnese afgenomen. Dan zal een gesprek geheel op de acute klacht en de situatie van het moment gericht zijn. Het gesprek duurt dan rond 30 - 40 minuten. Afhankelijk van de ernst van de klacht en de mate van verbetering zullen nog een of meerdere vervolgafspraken en eventueel andere homeopathische geneesmiddelen nodig zijn om de klachten voldoende te verminderen of geheel te laten verdwijnen.

Wat kun u verwachten? Na het eerste consult geef ik mijn inschatting van de situatie, en stel naar wens met u een behandel plan op. Acute klachten zijn meestal met een of twee consulten doeltreffend te behandelen. Bij chronische, of zelfs veelvuldige klachten zal een behandeling langer duren.

Homeopathy_GettyImages-53463956-1024x576.jpg